Nieuws

Aanleg kunstgrasveld Terneuzen in volle gang

Stichting Kunstgras Zuiderpark is momenteel een nieuw kunstgrasveld aan het aanleggen. Het is een lang gekoesterde wens van de stichting en een van de weinige kunstgrasvelden in Zeeuws-Vlaanderen. Op 7 oktober wil de stichting het veld in gebruik nemen.

Volgens interim-voorzitter Kees Pichal is het veld op sportcomplex De Vliegende Hollander een uitkomst voor het capaciteitsprobleem. “We hebben veel spelers, maar helaas te weinig velden. Dat is met name in de winter een probleem. Dan zijn namelijk sommige velden niet bespeelbaar bij slecht weer. Hopelijk is dat probleem met het nieuwe kunstgrasveld van de baan.”

Bovenlaag van kurk

De plannen voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld bestonden al langer. “Toen kwam echter de discussie rondom de rubberkorrels in het nieuws. De Stichting Kunstgrasveld Zuiderpark heeft toen nog eens alle verschillende opties overwogen. Het bestuur van de stichting heeft uiteindelijk voor een kunstgrasveld met een bovenlaag van kurk gekozen om toekomstige problemen te voorkomen.”

Het is de bedoeling dat meerdere voetbalclubs het kunstgrasveld gaan gebruiken. “De Stichting Kunstgrasveld Zuiderpark zal op zijn website een reserveringssysteem faciliteren”, legt stichtingsvoorzitter Eddy Cromheecke uit.

Opening

Voetbalvereniging Terneuzen zal echter de hoofdgebruiker zijn van het kunstgrasveld. “Maar clubs als Zaamslag, Spui en Terneuzense Boys kunnen via dat reserveringssysteem ook gebruikmaken van het kunstgrasveld. We staan dus ook open voor andere verenigingen die in de winter graag hun buitensport willen blijven beoefenen.”

De opening van het kunstgrasveld zou op 7 oktober moeten plaatsvinden. “Tussendoor moet het veld nog verschillende keren gekeurd worden. Op dit moment loopt echter alles volgens schema.”

VV Terneuzen speelt vanaf oktober op kunstgras

TERNEUZEN – Hoe koud en nat het de komende winter ook mag worden, in de regio Terneuzen zullen veel voetballers er maling aan hebben. Het hoofdveld van voetbalvereniging Terneuzen wordt vanaf 21 augustus immers omgetoverd tot een kunstgrasveld. ,,Op 7 oktober 2017 moeten de eerste wedstrijden er plaatsvinden”, zo vertelt Eddy Cromheecke, voorzitter van de stichting Kunstgras Zuiderpark. De stichting gaat de aanleg en exploitatie op zich nemen.

Om het capaciteitsprobleem het hoofd te kunnen bieden besloot de gemeente Terneuzen in maart 2016 al 125.000 euro beschikbaar te stellen. Dat is de prijs voor een wetraveld, maar Terneuzen wilde dit opwaarderen naar een kunstgrasveld. Het verschil van 175.000 euro wordt ook voor de helft (87.500 euro) opgehoest door de gemeente.

Pas vorige week kon de stichting tot overeenstemming komen met diverse partijen. ,,Het was een heel notarieel traject, maar het hoofdveld is nu eigendom van de stichting”, zo zegt Cromheecke. VV Terneuzen wordt de hoofdgebruiker, maar bij slecht weer moeten ook clubs als Terneuzense Boys, Zaamslag en Spui de gelegenheid krijgen om van het kunstgrasveld gebruik te kunnen maken.”

Rond het veld komen zes lichtmasten te staan. De besluitvorming daaromtrent is ook zo goed als rond. Voor het kunstgrasveld zal de stichting nog een lening moeten afsluiten. Cromheecke: ,,Maar we hopen dat die zo laag mogelijk uitvalt, want er lopen nog acties wat betreft sponsoring en crowdfunding.’’

De stichting heeft gekozen voor een veld met kurk als bovenlaag. Ook wordt er gebruikgemaakt van de zogenaamde Coolplay technologie. ,,Dat is een constructie waarbij de toplaag koel blijft bij warm weer. Het geeft een beter comfort en ook geen geur. Cambuur Leeuwarden beschikt momenteel over hetzelfde type veld’’, aldus Cromheecke.

De officiële opening van het veld moet rond de winterstop plaats gaan vinden. Voetbalvereniging Terneuzen probeert de eerste thuiswedstrijden van het eerste elftal om te draaien naar uitwedstrijden.

Bron : PZC ( Jurien Dam )